Over Punch

Punch is een van de grootste studentenvolleybalverenigingen van Nederland. Punch bestaat momenteel uit 13 herenteams, 13 damesteams en ongeveer 70 buitengewone leden. Buitengewone leden (BL-en) zijn leden aan alle activiteiten mee kunnen doen, maar geen competitie spelen.

Trainingen

Onze trainingen vinden plaats op maandag en woensdag, van 18.00 tot 24.00 uur. We trainen op twee locaties: de Wippolderhal en X (Sportcentrum TU Delft). Om te kunnen trainen moet je in het bezit zijn van een X-abonement, die je op X of via hun website kunt bestellen. Teams trainen een of twee keer in de week, afhankelijk van het volleybalniveau. De BL-en (de zogenaamde buitengewone leden) kunnen soms - afhankelijk van hun niveau - met een team meetrainen, of meedoen aan de specialisatietrainingen. 

Wedstrijden

De wedstrijdspelende leden (de zogenaamde CL-en) komen uit in de competitie variërend van de eerste divisie tot en met de vierde klasse. De wedstrijden worden normaal gesproken gespeeld op vrijdagavond of zaterdagmiddag. Soms komt het voor dat je een uitwedstrijd op een andere dag moet spelen. De uitwedstrijden worden doorgaans in de buurt van Delft gespeeld. Na een gezellige teammaaltijd moet dan de bus, tram, trein of - voor de gelukkigen onder ons - auto worden gehaald, om op tijd aan de wedstrijd te kunnen beginnen.

   

Regelmatig zijn er avonden dat er tot 8 Punchteams wedstrijden spelen op X, wat betekent dat het een gezellige drukte is en dat je ook bij andere teams eens een kijkje kan gaan nemen.

Om een uur of 1 sluit X. Gelukkig heeft Punch op vrijdagavond de beschikking over een eigen borrelruimte. Dit is een ruimte in het Cultuurlab aan de Brabantse Turfmarkt. Hier kan tot in de vroege uurtjes geborreld worden.

Gezelligheid

Naast het volleybal biedt Punch nog veel meer gezelligheid. Binnen Punch zijn meerdere commissies actief die ieder weer andere activiteiten regelen. Zo is er bijvoorbeeld de BOOD die het reilen en zeilen van de bar onder zijn hoede heeft. Daarnaast regelt de AkCie een BBQ, een Sjiekfeest en een Punch Integratie weekend.

De activiteiten op volleybalgebied worden door de ToKo en de XTC verzorgd. Terwijl de XTC een heel jaar lang bezig is met het organiseren van SPOENK (een groots opgezet grasvolleybaltoernooi), is de ToKo bezig met de kleinere onderlinge toernooitjes, zoals bijvoorbeeld de Oefenwedstrijddag (eerste gelegenheid om met je nieuwe team wedstrijdritme op te doen) en het BIBS-toernooi (Bitterballen InBegrepen Spelletjes). Verder hebben we het verenigingsblad "Konvo" dat 5 keer in het jaar dankzij de PPK verschijnt en de leden op de hoogte houdt van de komende activiteiten en de laatste roddels. Aan het begin van het seizoen wordt het jaarboek uitgebracht met de smoelen en gegevens van alle Punchers en informatie over commissies en aktiviteiten. Punch is ook op internet goed vertegenwoordigd. De Commissie voor Internet Activiteiten (CIA) houdt de site up-to-date.

Technisch beleid

De Technische Kommissie gaat over het technisch beleid binnen Punch en is dus de kommissie die de teamindelingen maakt voor het volgende seizoen. Ook komt zij op de eerste trainingen naar jou kijken om te zien op welk niveau je mee zou kunnen spelen. Gedurende het jaar houden zij de ontwikkelingen van de teams bij, om het zo een leerzaam en leuk jaar te maken. Als je vragen hierover hebt, neem dan contact op met het Bestuur.

Het Bestuur

Punch wordt draaiende gehouden door 5 fulltime studenten. Als je vragen hebt over Punch, dan beantwoordt het bestuur deze graag. Je kunt meer informatie over het bestuur vinden op de pagina 'Bestuur' op de website.

 

Ook hier staan? Klik hier!