Trainers

Voor alle 26 teams die we bij Punch kennen hebben we allemaal een trainer, bij sommige teams zelfs twee. Voor onze hoogste heren- en damesteams hebben we externe trainers, voor de rest van de teams hebben we trainers vanuit onze eigen vereniging.

Externe trainers

Ook in seizoen ‘22 - ‘23 heeft Punch voor haar eerste twee herenteams en eerste twee damesteams externe trainers staan. Rodin Merx is de trainer van zowel Heren 1 als Heren 2. Maarten van der Meulen is de trainer van Dames 1. Dames 2 wordt getraind door Jim Pol.

Interne trainers

De rest van de teams hebben een trainer die iedere week een of meer trainingen verzorgt. Dit zijn allemaal Punchers die het leuk vinden om in hun vrije tijd training te geven. Deze trainers nemen deel aan een trainersopleiding om zo een bepaald basisniveau te garanderen, alle informatie over de trainersopleiding en -begeleiding staat hieronder. Ook alle informatie over trainer worden staat onderaan deze pagina.

Trainersbegeleiding

De Trainersbegeleidingswerkgroep (TBWG) verzorgt de trainersbegeleiding binnen Punch welke uit drie onderdelen bestaat: de Beginnerscursus, de trainersbijeenkomsten en de begeleiding.

Alle beginnende trainers volgen aan het begin van het seizoen de Beginnerscursus bestaande uit een theorie- en een praktijkdeel waar ze veel leren over het training geven.

Alle trainers zijn vier maal in het jaar aanwezig bij de trainersbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden er dieper ingegaan op het training geven, (trainers)theorie behandeld en technieken/tactieken besproken. De trainers bespreken deze zaken met elkaar om informatie uit te wisselen.

Ten slotte krijgen alle trainers een begeleider welke maandelijks of tweemaandelijks begeleiding verzorgt voor de trainer. Deze begeleider geeft praktische tips mee aan de trainer zodat deze zich goed kan ontwikkelen.

Kortom, onder leiding van de Trainersbegeleidingswerkgroep wordt er veel aandacht besteed aan het niveau van de trainers en kunnen de trainers bij Punch zich blijven ontwikkelen. Daarnaast houdt de TBWG een pagina bij met daarop verdiepende informatie voor alle trainers.

Voor vragen over de trainersbegeleiding kan je terecht bij de Trainersbegeleidingswerkgroep via tbwg@punch.tudelft.nl.

Trainer worden?

De trainers van Punch zijn verantwoordelijk voor het voorzien van training voor een groep. Bij Punch hebben we twee type trainers: teamtrainers en techniektrainers. 

De teamtrainers voorzien een seizoen lang de training en coaching van een team en genieten de begeleiding die hierboven beschreven is. Dit is een aanzienlijke tijdsinvestering, maar vooral heel erg leuk. Je krijgt er een tweede team bij waar je betrokken bent en kan skills ontwikkelen in het volleybal en in didactiek en presentatie. De teamtrainers krijgen per team een X-abonnement vergoed en een trainersvergoeding. Daarnaast krijg je gratis koffie op X, trainerskorting op eten in Café X en een trainingspak.

De techniektrainer geven op woensdag een uur techniektraining aan de Vierde of Derde Klasse. Deze trainers ontvangen een trainersvergoeding.

De trainers worden aangesteld door de Technische Kommissie. Mocht jij nou interesse hebben in training geven bij Punch, stuur dan een mailtje naar tk@punch.tudelft.nl om je interesse te laten weten. Meer informatie over trainer worden is onderaan deze pagina te vinden.

Ook hier staan? Klik hier!